Meesterbranders

Onze koffiebranderij:

ontdek de lekkerste fairtrade en slow roasted koffies

Bij Koffie Lovers branden we onze koffie zelf in onze eigen ambachtelijke koffiebranderij. Onze koffiebonen komen van bijzondere plantages van over de hele wereld. Het werk van de lokale boeren daar, zetten we hier voort. De speciaal geselecteerde koffiebonen slowroasten we volgens een eigen bereidingsproces. Dat proces maakt onze koffies uitzonderlijk en herkenbaar. Dankzij de lichte roostering krijgen de koffies namelijk hun unieke smaak en behouden ze hun terroir. Onze vers gebrande koffiebonen zorgen bovendien voor een dikke, romige crèmelaag. Wat een smaakexplosie! De bonen uit onze branderij zijn geschikt voor gebruik in koffiemachines en espressomachines. Of kies voor onze eigen gemalen koffieblends. Voor elke liefhebber hebben wij de lekkerste koffie. Met een goed aroma en een minstens zo goed verhaal.

Palmboom

ALTIJD LEKKER

Een smaaksensatie vanuit alle hoeken van de wereld!

Palmboom

Verse koffiebonen voor een pure smaaksensatie

Wij importeren en branden alleen de mooiste en beste koffiebonen, zodat jij elke dag weer geniet van intense smaken. Alle koffiebonen die wij branden, komen uit landen in de buurt van de evenaar. Daar zijn de omstandigheden perfect: hoge temperaturen, veel neerslag en vruchtbare bodems. Brazilië, Colombia, Peru, Costa Rica, Panama, Guatemala en Ethiopië zijn de allerbeste koffielanden ter wereld. Wij werken alleen samen met de beste plantages in deze landen. En dat proef je….

Bekijk al onze bonen

Goede koffie

is eerlijke koffie

Koffie die eerlijk is, smaakt extra goed! Voor ons is het heel vanzelfsprekend om op dat vlak de juiste keuzes te maken. Want we hebben niet alleen liefde voor de koffie, maar voor de hele keten en alle mensen die hierin met grote passie werken. Daarom vind je bij ons alleen fairtrade en biologische koffie. We importeren een aantal koffie rechtstreeks van de boer met wie we nauwe banden hebben. Bij ons vind je veel koffies met het Fairtrade-keurmerk, waarmee we eerlijke handel aantonen, en het SKAL-label, hét internationale label voor biologische koffie. Uit onze koffiebranderij komt dus lekkere én zuivere koffie!

Lees meer
Palmboom

PASSIE VOOR KOFFIE

Want koffie, daar worden wij blij van. En jij ook.

Palmboom

Welke koffiebonen zijn het beste?

Om de vraag welke koffiebonen zijn het beste goed te kunnen beantwoorden, moet je eigenlijk eerst achterna gaan waar de klant van houdt, denk bijvoorbeeld aan de sterkte van de koffie, is het voor een cappuccino of juist voor een espresso? Vervolgens vanaf daar pas te bedenken van welke koffiebonen zijn het beste voor jou? Wij vinden natuurlijk dat Koffie Lovers de beste koffiebonen heeft! Het is bekend dat de beste koffiebonen komen uit een kleine branderij, met een transparante aankoopketen en rechtstreekse verkoop, dat wil zeggen dat ze direct van de boeren of coöperatief kopen. Je kunt de beste koffiebonen herkennen aan het feit dat het bedrijf informatie geeft over de herkomst van de bonen, voorbereiding, verwerking, datum van branding en handelsroute.

Welk merk koffie is het lekkerst?

Het lekkerste koffiemerk verschilt per persoon, maar je kunt er vanuit gaan dat als je koffiebonen van verschillende koffiemerken gaat bekijken dat je al punten kunt scoren op of ze vers zijn gebrand, hoe ze zijn gebrand, de smaaksamenstellingen van de bonen etc. als je dat allemaal hebt onderzocht,  kun je de vraag ‘welk merk koffie is het lekkerst’ het beste beantwoorden. Kies je voor smaak en kwaliteit? Dan hebben wij het lekkerste koffiemerk!

Wat zijn de beste koffiebonen voor volautomaat?

Wij krijgen vaak de vraag , ‘wat zijn de beste koffiebonen voor een volautomaat?’ Dit is een koffiemachine zoals een Jura, waar de koffiebonen automatisch gemalen worden en er dus sneller een bak koffie gezet kan worden. Doordat ze sneller zijn, worden ze vaker op kantoor gebruikt als in de horeca, omdat het makkelijk is en iedereen het kan. Omdat het vaker op kantoor te zien is, zijn de standaard blends koffiebonen zoals Espresso Italia, Presidente en Espresso Forza de beste koffie bonen voor een volautomaat. Ook moeten ze een iets wat sterkere smaak hebben, omdat de koffie net iets te weinig wordt geëxtraheerd. Voor de beste koffiebonen voor een volautomaat moet je vers gebrande, hele bonen kopen. En niet een te zure maar wel donkere blend is perfect, zoals hierboven genoemd de Espresso Italia, Espresso Forza of de Presidente.

Welke koffiebonen zijn het beste voor koffiemachine?

Het verschilt per koffiemachine, welke koffiebonen het beste zijn voor een koffiemachine. We hebben gemalen bonen en ongemalen bonen, dus voor elke koffiemachine kun je bij ons terecht voor koffie. Onze koffiebonen hebben verschillende soorten kwaliteiten. Dit wordt onder andere bepaald door het koffie ras, de pluk en droogmethode, de branding en de verpakking. Het is daarom ook logisch dat koffiebonen van een hoge kwaliteit beter zijn voor jouw espressomachine dan koffiebonen met een mindere kwaliteit. Denk hieraan bij koffiebonen van de supermarkt of koffiebonen vers uit de branderij. Op deze manier bepaal je welke koffiebonen het beste zijn voor een koffiemachine.

Welke koffie is geschikt voor een Jura?

Een Jura valt onder de volautomatische koffieautomaten, per merk koffieboon merk verschilt het dus niet welke koffie geschikt is voor een Jura. Ook verschilt het niet welk merk koffieautomaat hebt van een volautomatisch koffieautomaat. Dus welke koffie is geschikt voor een Jura geldt voor alle volautomatische koffieautomaten. De meest geschikte koffie voor een Jura is dus een koffie die wordt aangeraden bij een volautomatische koffieautomaat, dit zijn koffieblends met een sterke smaak dus donker gebrand maar wel zonder zuurtje. Espresso Italia, Espresso Forza en Presidente zijn de meest geschikte koffie voor een Jura.

Wat is de beste espresso koffie?

De beste espresso bonen zijn sterke bonen die donker zijn gebrand. De beste espresso koffie is de Espresso Forza, het vleugje Robusta bonen zorgt voor een heerlijke pit, waardoor deze blend perfect is voor een volle, krachtige espresso. Met koffiebonen uit Centraal en Zuid-Amerika creëer je jouw genietmomentje van de dag. Espresso Forza is de beste Espresso koffie voor een lekkere krachtige espresso.

Welke gemalen koffie is het lekkerst?

Filterkoffie wordt redelijk grof gemalen. Dat zorgt voor een goede extractie en smaak. In tegenstelling tot wat soms wordt verondersteld, is fijn gemalen koffie niet beter. De lekkerste gemalen koffie is dus grof gemalen. Een te fijne maling zorgt voor een over-extractie, waarbij je koffie te lang trekt. Dat resulteert tot een bittere smaak. Om aan de beste gemalen koffie te komen moet dit goed uitgerekend worden in het productie proces. Voor de lekkerste gemalen koffie is de ‘Bella’ een echte aanrader.

Wat is goede koffie voor cappuccino? / Beste koffiebonen voor cappuccino

Cappuccino’s bestaan voor twee/derde uit melk en worden gemaakt met espresso als basis, goede koffie voor cappuccino bestaat dus uit een (krachtige) espresso boon, afhankelijk van hoe krachtig je hem wilt hebben en melk. Dit kan met de Espresso Forza, Espresso Italia. Dit zijn de ‘standaard’ smaken de Forza is iet wat krachtiger dan Italia, bij Koffie Lovers hebben we ook Speciality bonen, deze zijn ook om goede koffie voor cappuccino’s van te maken. De Origin Colombia is smaakvol en goed in balans, deze koffie heeft mooie zoete tonen en met een combinatie met melk smaakt deze specialty boon net zoals je favoriete cheesecake! Of probeer een andere specialty boon , Origin Ethiopia, dit is een boon met tinten van romige karamel en volle chocolade, ook een perfecte boon voor een goede koffie.

Welke koffie is vet?

Alle koffiebonen bevatten vetten, maar bij de ene koffie zie je een vettige laag en bij de andere niet. Vette koffiebonen ontstaan door een donkere branding, de dark roast koffiebonen zijn dus vette koffie. Hiervoor hebben wij de Espresso Forza, de donkerste bonen uit ons assortiment. Wil je een echt crème laagje op je koffie? Ga dan voor de Presidente. Ben je niet zo’n fan van vette koffie? Dan ben je bij ons ook op het juiste adres, het is namelijk zo dat hoe langer de bonen blijven liggen na de branding hoe vetter ze worden, denk aan koffie uit de supermarkt, deze bonen liggen soms wel tot 6 maanden in de schappen terwijl wij elke week verse ladingen koffiebonen branden en dus de niet – vette koffiebonen geen kans krijgen op vettigheid doordat ze niet lang blijven liggen na een branding.

Wat is de meest gezonde koffie?

Goed nieuws, koffie blijkt namelijk helemaal niet ongezond te zijn. Integendeel, koffie heeft juist goede eigenschappen. Bij robusta koffiebonen krijg je over het algemeen 50% meer cafeïne binnen dan bij arabica koffiebonen. Als je dus voor de meest gezonde koffie wilt gaan dan ben je bij Koffie Lovers op het goede adres! Alle koffieblends zijn arabica bonen dus dit zijn de meest gezonde koffiebonen omdat de arabica bonen bevatten een stuk minder cafeïne. Wil je helemaal de gezondste koffie hebben kun je het beste voor de gefilterde koffiebonen gaan, dit is dus de Bella. Alleen denk eraan dat de smaak van filterkoffie minder zal zijn.

De Beste Koffiebonen Voor Espresso

De Arabica boon is wat groter dan de Robusta maar bevat minder cafeïne. De Robusta boon is harder dan de Arabica, waardoor in de meeste gevallen de Arabica bonen aangeraden worden als beste koffiebonen voor Espresso , omdat de Arabica bonen beter zijn voor je espressomachine en de maalschijven minder snel verslijten. Alle koffiebonen van Koffie Lovers zijn van de Arabica boon. De beste koffiebonen voor espresso is de Espresso Forza, een sterke donker gebrande boon, goed voor een krachtige espresso. Als je houd van een speciale aparte smaak kun je ook voor de Origin Ethiopia, een échte specialty. Een feest van romige karamel en volle chocolade maakt deze koffie aangenaam en ietwat fruitig. Een volle en zeer intense body met een bloemrijke, zoete afdronk. Kortom de beste koffiebonen voor Espresso.

De Beste Koffiebonen Voor normale koffie/ lungo

De beste koffiebonen voor normale koffie die Koffie Lovers aanbied zijn de Espresso Italia, een echte allrounder op koffiegebied waarmee je kan genieten van elke koffievariatie en de Koffie Lovers favoriet als de beste koffieboon voor normale koffie, dit is dan ook een bestseller. Wil je voor een iets minder krachtige koffie boon gaan? Ga dan voor de lungo brillante, doordat deze boon iets minder donker gebrand is is hij minder krachtig. Deze koffie heeft prachtige nootachtige tonen en een hint van volle melkchocolade. Heerlijk voor een gewoon kopje koffie met een lekkere pit. Dat zijn de beste koffiebonen voor normale koffie/lungo. Ook de Presidente en Superiore vallen goed in de smaak voor de gewone koffie’s.

Koop je niet de beste koffiebonen voor normale koffie/lungo? Dan houd je jezelf voor de gek, zeker als je koffie zet met een dure espresso machine.

FairTrade koffiebonen

Alle koffie die Koffie Lovers verkoopt zijn FairTrade koffiebonen. Door het Fair Trade handelskeurmerk toe te voegen aan onze koffie, willen wij laten zien dat koffiebonen Fair Trade kunnen zijn, zonder uitzonderlijk hoge prijzen. Eerlijke koffie is namelijk lekkere koffie! Voor ons als koffiebedrijf is dit vanzelfsprekend en willen graag zoveel mogelijk bijdragen aan het welzijn van koffieboeren. Doordat onze koffiebonen Fair Trade worden geproduceerd, is dit goed voor de boeren en goed voor jou! FairTrade koffiebonen kopen, is al een kleine bijdrage aan een eerlijke wereld.

Beste koffiebonen consumentenbond

Elk jaar worden de beste koffiebonen door de consumentenbond uitgekozen. De consumentenbond zorgt ervoor om onwetende burgers te beschermen tegen slechte aankopen en producten van lage kwaliteit. De beste koffie bonen volgens de consumenten bond zijn allemaal supermarkt koffies, denk aan Douwe Egberts etc. deze bonen zijn dus niet vers want ze kunnen tot 6 maanden in het schap liggen. Bij Koffie Lovers ben je verzekerd van verse koffiebonen. Dit komt doordat er elke week een nieuwe lading word gebrand voor de komende week.

Beste koffiebonen Lidl

Uit onderzoek is gebleken dat uit alle supermarkten de beste koffiebonen van Lidl zijn. Het bleek dat ze het verste waren doordat er ‘zweetdruppels’ opzaten wat betekent dat ze vers zijn. Maar ze kunnen nooit zo vers zijn als dat je ze haalt bij een lokale branderij. Bij Koffie Lovers branden we elke week vers en heb je dus altijd verse koffiebonen in huis. Bij de Lidl zal dit anders werken ondanks de beste koffiebonen van Lidl zijn zoals uit het onderzoek kwam.

Beste koffiebonen 2022

Beste koopwijzer heeft onderzoek gedaan naar de ‘beste koffiebonen 2022’. Uit de test komen de bonen van Lavazza als de beste koffiebonen 2022 uit de test. De goede punten van deze bonen zijn :Ideaal voor espresso en cappuccino ,stevige crème laag, luchtdicht verpakt met ventiel, goede kwaliteit koffiebonen, uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Als je dit vergelijkt met Koffie Lovers koffiebonen vergelijkt kom je uit op de Presidente, dit is een koffie met een volle romige smaak en ultieme ‘chocolate vibes’ om eens écht lekker van te genieten. De koffie met een heerlijke crème laag en met een toevoeging van lichte amandeltonen is deze koffie perfect voor een smaakvolle espresso of cappuccino. Ook verschilt de prijs niet veel. Waardoor je beter voor een echte verse koffieboon kan gaan dan een supermarkt waar je kunt twijfelen aan de versheid. Kortom ga voor Koffie Lovers!

Koffiebonen online bestellen

We leven in 2022 en online bestellen is op dit moment groter dan ooit tevoren. Winkels moeten sluiten door corona en hebben veel onzekerheid of mensen blijven thuis uit voorzorg om besmetting te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat mensen koffiebonen online bestellen kunnen. Koffie bonen online bestellen is daarom ook zeker iets dat kan bij Koffie Lovers.

Volg ons op Instagram en Facebook!