Stichting Dinka

De kans op een goed leven

Stichting Dinka: Een eerlijke kans. In 2010 startten Erick Pownall en Kimberly Zandvliet met de realisatie van hun plannen voor het opzetten van de “Dinka School” in het Tanzaniaanse Arusha. Vanuit stichting Dinka, wat staat voor Dutch INitiative Kids Africa, kwam de planvorming tot stand, zijn er financiële middelen gegenereerd en is de eerste fase van het complete plan nagenoeg gerealiseerd. Dit betekent dat er inmiddels twee lesgebouwen met in totaal acht lokalen, een gebouw voor de eetzaal en keuken en een gebouw met slaapzalen gerealiseerd zijn.

Wil jij ook bijdragen aan het onderwijs in Tanzania? Via de onderstaande knop kan je een kijkje nemen op hun website!

Stichting Dinka
Palmboom

DE DINKA SCHOOL

Om ieder kind onderwijs te bieden

Palmboom

Dit is Maureen

Maureen is een 7-jarig, Tanzaniaans meisje, geboren in een arm gezin. Haar vader is jarenlang brommer chauffeur voor de medevrijwilligers en al het personeel van stichting Dinka geweest. Kisauti, zo heette hij, stond voor iedereen klaar en was erg geliefd. Helaas is hij dit jaar overleden aan een brommer ongeluk en is zijn gezin, 6 kinderen en zijn vrouw, achtergebleven zonder inkomsten. De kinderen blijven alleen thuis en kunnen niet naar school. De moeder staat van 08:00 tot 20:00 op de markt om haar te gezin te laten overleven. Ze rijdt elke dag 2 uur vanaf het dorp met het openbaar vervoer om dit voor elkaar te krijgen. Maureen is één van de achtergebleven kinderen en verdient een kans op een goede toekomst. Door Maureen te steunen kan zij naar een Dinka School! Zo krijgt Maureen toch de toekomst die zij verdient.

Het doel

Het doel van Stichting Dinka is om beter onderwijs te bieden aan kinderen in Tanzania. Kinderen van arme afkomst hebben hierdoor ook kans op kwalitatief hoogwaardig onderwijs en daardoor een beter toekomstperspectief. Dinka School biedt ook opvang aan kinderen die dit nodig hebben. De school functioneert als een boarding basisschool (internaat) en zal dus geen weeshuis zijn.In Tanzania zijn de overheidsscholen overvol en de kwaliteit van het onderwijs is slecht te noemen. Kinderen hebben recht op beter onderwijs en daarmee een betere toekomst. De Dinka School draagt bij aan de ontwikkeling van het onderwijs in Tanzania en is daarmee hét voorbeeld voor veel andere scholen. De doelstelling voor de langere termijn is om kinderen die het in zich hebben een vervolgstudie te laten volgen. Door middel van persoonlijke sponsoring kunnen leerlingen een voortgezette opleiding volgen in Tanzania.

De Dinka School

Dinka school staat in een prachtige omgeving, op nog geen half uur rijden van het centrum van Arusha. De grond is vruchtbaar en er grenst een rivier aan de rand van het land. Er is uitzicht op berg Meru en je vindt er een prachtige rust. Een perfecte omgeving voor kinderen om naar school te gaan. Deze kinderen verdienen een veilige en betere omgeving om te kunnen leren, waar zij uitzicht hebben op een nieuw bestaan. Om zorg te dragen voor de duurzaamheid van Dinka school is er voor de school een ‘sustainability plan’ ontwikkeld. Dinka School wil een voorbeeld geven van ontwikkelingssamenwerking op een nieuwe manier. Een manier van ontwikkelingssamenwerking waarbij de lokale bevolking zelf verantwoordelijk is en niet afhankelijk van sponsors.

Samenwerking met Stichting Dinka Tanzania

Stichting Dinka: Een eerlijke kans. Wij zetten ons graag in voor anderen. Daarom steunen wij Stichting Dinka Tanzania. Dinka staat voor Dutch INitiative Kids Africa. De stichting heeft als doel beter onderwijs te bieden aan kinderen in Tanzania. Met dank aan de stichting hebben ook kinderen van arme afkomst kans op kwalitatief hoogwaardig onderwijs. En dat zorgt voor een beter toekomstperspectief. Wil jij als horecaondernemer of bedrijf bijdragen aan dit goede doel? Met jouw koffiebestelling draag jij jouw steentje bij.

Lees meer

Volg ons op Instagram en Facebook!